Lilkové kuličky jsou skvělým zpestřením jídelníčku. Jsou nenáročné na přípravu a chutnají skvěle. Můžete je připravit také jako placičky a podávat spolu se zeleninou v burgerové housce.
g
salát
drobné listové,například polníček nebo rukola
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Lilky propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C. Upečené lilky dejte do mísy, zakryjte poklicí a nechte pár minut zapařit. Poté je rozkrojte, lžící vydlabejte dužninu a umixujte ji s česnekem. Přidejte nastrouhaný sýr, strouhanku, vejce a drobně nasekanou bazalku. Osolte, opepřete a vytvarujte kuličky o velikosti asi 2 cm v průměru. Orestujte je na rozpáleném oleji a hotové osušte na papírové utěrce.
Cibuli pokrájejte na plátky a zhruba 5 minut restujte na olivovém oleji, poté ji osolte a na mírném plameni nechte pomalu zkaramelizovat, průběžně míchejte, asi 15 minut. Omytá rajčata zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Briošky podélně rozřízněte, řez potřete ajvarem, přidejte salátové listy, lilkové kuličky, posypte nasekanými rajčaty, zkaramelizovanou cibulkou a podávejte.