g
salám
(rožnovský...),Plátky=velikostí jako kolečka lilku
Dozdobení:
papriková klobása
,sýr,zelenina,koření....=dle chuti a fantazie :-))
Postup přípravy receptu
1
Lilek pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, která osolíme a necháme cca 1/2 hodiny vypotit. Pak kolečka dobře vysusíme ubrousky (utěrkou) a naskládáme na plech s pečícím papírem. Na každé kolečko položíme slabý plátek salámu (já požil chutí spíš k šunkovému) a na kolečko salámu pak lžičkou klademe huštější tvarohovou směs. Na směs pak můžeme posadit kolečko klobásy, plátek zeleniny, posypat kořením... .
2
**Směs:** smícháme tvaroh, vejce, sýr, pepř (koření), strouhanku, kukuřici a drobně pokrájený salám. Pečeme v předehřáté troubě, dokud lilek nezačne zespodu hnědnout (odpaří se voda). Podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou. Výborné jako studené pohoštění (svačina).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
paja
|19. 11. 2015 12:58
super ;)
Laura
|13. 2. 2015 20:00
Koláčky jsou ok a děláváme je už i podle toho na co máme zrovna chuť. Už jsme dokonce vyzkoušeli i s lososem a tuňákem. Doporučujeme <3
Simona Hrbáčková
|29. 7. 2014 19:13
Koláčky byly vynikající a určitě se k receptu v nejbližší době vrátím. Děkuji, SH.
Andrea
|18. 1. 2014 15:10
Výborná mlaskačka!
Bláhová
|29. 8. 2013 13:32
Odpoledne vyzkouším, vypadá to jako výborná večeře, tak uvidíme :-P .
Zdenka
|27. 7. 2013 10:57
Nahoru jsem dala kolecka chorizo klobasy, ta byla docela ostra a perfektne kolacky ochutila. Skvele, doporucuji ve vetsim mnozstvi, jsou vyborne i studene.
Lenka
|30. 6. 2013 09:33
Jeden z receptu ktere budu opakovat, fakt vyborna zalezitost a chutnaly uplne vsem, dekuji.
Klára Němcová
|7. 1. 2013 18:11
Bezva mňamka ;-)
Miluše Horáková
|5. 8. 2012 18:10
Koláčky byly bez chybičky, jeden nakrájený lilek je akorát na jeden plech a zítra dělám další, protože nám móc chutnaly. Děkuji za recept!
Miklosova
|7. 7. 2012 08:28
Lilek patri k me oblibene zelenine a takto peceny je vazne vyborny <3 <3 <3
Svobodová
|17. 6. 2012 16:39
Zařazuji do jídelníčku, koláčky jsou fantastické :-)) !
Schurzová
|25. 4. 2012 18:20
Jsou vynikající, jako zeleninovou vložku jsem použila zbytek oloupaného chřestu z oběda.
Korábová Renata
|8. 2. 2012 11:44
Vytkala bych jen jediné, jeden lilek nám nestačil a to se dá příště snadno napravit.
Dana
|10. 1. 2012 12:14
Výborné :-))
Maruška
|31. 7. 2011 15:57
Vyzkoušela jsem a byly moc dobré.S lilkem moc zkušeností nemám a koláčky se mi moc povedly.
Jaru
|27. 7. 2011 20:51
Přidávám se s velikánskou pochvalou. Ještě jsem neviděla svojí rodinku jíst tak zdravě. Mají základy od tatínka, který pokud možno zeleninu enem propasírovanou skrz prase nebo krávu. Určitě budu dělat častěji.
Zmizely tak rychle, že jsem je ani nestačila vyfotit :-D
Lída
|25. 7. 2011 17:50
Do směsi jsem dala nivu a směs hned dávala na lilek, kolečka byly moc dobré. Až v lednici zbude kousek salámu, který nestačí dřív objevit manžel, budou i se salámem.
Výborné, jednoduché a i na pohled moc hezké. Pod tvarohovou směs jsem dávala šunku, zdobila paprikou. Všichni jsme si pochutnali. Ještě pár koláčků zbylo, tak se těším na večer na studené. Dávám za 1.
Andrea
|6. 5. 2011 19:28
Výborné !!!
Petra
|15. 2. 2011 14:52
Božské!A navíc i velmi pěkné.Když vychladly a ;-) :-* ztuhly ty,co se nesnědli k obědu,tak jsme žasli,jak jsou jedlé zastudena!Možná jsou i lepší