Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
2
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný česnek a vaříme 5 minut. (Mícháme).
3
Přidáme ocet a vaříme 20 minut. Pak cukr, papriku a sůl a dál vaříme asi 35 minut.
4
Ihned plníme do čistých, teplých sklenic, uzavřeme, postavíme na víčko a až po vychladnutí uložíme na měsíc uložíme.
5
Poznámka: tohle je recept z Hrničkové kuchařky - opsaný, jen jsem si dovolila změnit některá slovní spojení. Ale, já udělala obměnu: dala jsem místo hnědého cukru fruktozu, přidala slunečnicová semínka, a ty chili papričky dala 2. Olej jsem použila slunečnicový a ocet bazalkový. Zdá se mi zbytečná i doba posledního vaření, takže ta poslední fáze mi trvala jen 5 min., ne 35. Jinak to vidím na skvělé další čatní.