• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Lilková směs s nivou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g cherry rajčátka nebo rajčata
    • 150
      g klobása (šunková,ostravská...) nebo uzené tofu
    • 2
      lžíce olej
    • sůl a pepř
    • koření dle chuti
    • 120
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským...) a dáme zapéct. Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) nivou a necháme ještě v troubě rozpustit. Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 3. 3. 2017 14:49

    Směs byla výborná a moc nám chutnala. Děkuji za recept :))

  • Jitka | 2. 1. 2017 18:46

    Moc nam chutnala :-))

  • Catamount | 19. 4. 2016 16:57

    Vynikajici <3

  • Andrea | 23. 8. 2015 12:49

    Lilek kromě grilovaného opravdu nemusím, ale tohle bylo absolutní překvapení a lilková směs byla dokonalá. :-* :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 26. 7. 2014 10:42

    Výborné jídlo, přítel byl první trochu skeptický, ale nakonec si oběd nemohl vynachválit :)

  • kacka | 23. 5. 2014 14:10

    bylo to naprosto skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Vendula | 26. 9. 2013 07:23

    Výborné jídlo.Na přípravu nic komplikovaného a chutnalo,děkuji.

  • frisanekelinka | 8. 4. 2013 11:26

    Vynikající jídlo. Nikdy před tím jsem z lilku nic nevařila, protože mě tahle zelenina nějak extra nenadchla. Když jsem však nedávno v obchodě přemýšlela, co uvařím, řekla jsem si, že bych lilku mohla dát šanci na najít nějaký recept, který by mi třeba zachutnal. A tahle směs předčila moje očekávání, je úžasná. Jedinou změnu, kterou jsem udělala je, že jsem místo klobás (které zrovna moc nemusím) použila kousek uzeného. Ale příště uvařím klidně i bez něj, myslím, že není třeba :-) Děkuji za recept.

  • Monika | 27. 3. 2013 12:55

    Lehké a výborné jídlo,dík .-D

  • Míša | 28. 11. 2012 20:32

    Děkuji :-) byla to dobrůtka :-)

  • Vera Dousova | 8. 5. 2012 15:53

    Vynikajici smes, hodi se krom knedliku snad ke vsemu.

  • Jiřina | 13. 1. 2012 13:10

    Nemůžu jinak než doporučit, je to dobrota, a klidně i bez klobásy <:-) <3 :-* :-P

  • Jaru | 27. 7. 2011 21:08

    Snažím se nenásilně vnášet do našeho jídelníčku zdravé komponenty a tohle se mi fakt dost povedlo! Jasná jednička a aspoň dvakrát podtržená dík!!!

  • Kája Drobná | 28. 6. 2011 09:09

    Bylo to výborné i s rohlíkem :-P

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:12

    Výborná, vřele doporučuji !!!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 2. 2011 09:13

    ...lilek není nutné nechat vypotit,obvzlášť,když je mladý.Chce ho jen dobře tepelně upravit(nejméně půl hodinky)a není pak jak hadr(jak tu už kdysi zaznělo).Také to někdy dělám,hlavně když plním půlky lilků(lodičky).Někde jsem četl,že je dobré ho nechat když už vypotit,tak posypaný grilovacím kořením :-\ ;-) .

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Znám a dělám

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Hodně podobně dělám. Jen dotaz -ty nenecháváš potit lilek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Oběd Večeře Pečení Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Klobása Koření Lilek Olej Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
15
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
15
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact