Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence) přidáme rajčatový protlak nebo kečup. Dochutíme cukrem.
2
Pro velké masožravce je možné obohatit o mleté maso - v tom případě ho opečeme na cibuli ještě před lilkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Červenková
|27. 7. 2008 03:10
no to je náhoda, na podobné jídlo se chystám, ale nebudu ten lilek dusit, rozložím plátky na plech, okoření, a pak položím na těstoviny s rajč. omáčkou a posypu sýrem..
radek tucek
|26. 7. 2008 21:16
Výborné, použil jsem koření na špagety.
Alexandra Daňková
|8. 7. 2008 15:28
moc dobré a jednoduché
vendula
|18. 3. 2008 07:27
Vynikající. Přidala jsem kuřecí maso na nudličky. Chuť lilku je úžasná.
Hanka
|7. 6. 2006 17:14
Tak jsem to dneska připravila k večeři - levné, rychlé a dobré, jen je třeba lilek dělat chvilku déle, jinak je moc křupavý, což mi v omačce vadí, prima recept a maso tam být nemusí:-)
Anonym
|1. 5. 2006 17:11
Docela fajn.
Tereza Jarčušková
|10. 2. 2006 07:05
S tým baklažánom máte pravdu, je výborný a bohužiaľ u nás málo doceňovaný. Vďaka za každý recept s ním.
Airan
|9. 2. 2006 18:08
Souhlasim s komentarem Heleny - lilek je vyborny, je to nase oblibena zelenina. Dovolim si to ohodnotit hned , proze tu omacku uz znam a davam jak na testoviny , tak na ryzi. Mlete maso v tom opravdu neni neni na zavadu:-))
Helena
|9. 2. 2006 17:20
Jako testoviny jsem pouzila ravioly plnene masem.Omacka vyborna,lilek je neco,co vzdy zvedne chut,v tomto pripade i konsistenci.