• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilková minutka
Napište svůj komentář k receptu

Lilková minutka

autor: arbitro
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilková minutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g lilek
    • olivový olej
    • 2
      ks bílý jogurt
    • 1
      zakysaná smetana
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Neloupaný lilek nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka, rozložíme na plech a hustě posolíme. Po 20 minutách (když z nich sůl "vycucá" hořkost) osušíme kolečka utěrkou. Na olivovém oleji osmažíme kolečka dozlatova. Na talíři potom lehce popepříme.
2
Bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou, přidáme sůl, lisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Kolečka lilku na talíři touto směsí polijeme a podáváme s hranolkami, popř. s ryží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 8. 2014 23:37

    Takto upravený lilek nebo tykvičky máme moc rádi. Znám toto jídlo z Bulharska. Někdy nepoužíváme ani jogurt a potřeme plátky osmahnutého baklažánu jen utřeným česnekem, smíchaným s octem a solí....

  • Tereza J. | 25. 4. 2008 16:07

    Nikdy nenechávam popiť ani cukety, ani tekvice ani baklažány. A sú skutočne chutné, nie mľandravé. Ochucujkem po úprave ako píše Marcelka.

  • Marcela Machotková | 25. 4. 2008 12:00

    Obecně se má zato, že lilek i cuketa se musí vypotit. Od jednoho španělského kuchaře jsem se dozvěděla (a viděla na vlastní oči), že to je pitomost, naopak. Nakrájet, nesolit, rychle upravit a pak dochutit. Lilek i cuketa jsou daleko lahodnější a nepřipomínají hadry na podlahu. Zkuste to!!!

  • jaromír | 7. 9. 2007 13:48

    Vynikající a je to velice rychlé . Pokusil jsem se též o malou obměnu, po té co jsem vyndal lilek z pánve, tak jsem do oleje vhodil trochu česneku na plátky a po chvilce brokolici rozebranou na malinké růžičky kterou jsem našel na zahradě při hledání kopru co jsem nasekal do zálivky. Brokolice pojala všechen zbývající ochucený olej a na talíři to pak pěkně ladilo a kombinace chutí byla překvapující.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Lilek Olivový olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
13
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
11
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
  • Recepty.cz
  • Lilková minutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact