olivový olej
vhodný je Minerva Classic olivový olej
petrželka
Postup přípravy receptu
1
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat.
2
Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody asi na 30 minut, poté jej opláchneme, osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji.
3
Hotové lilky položíme na papírové ubrousky, které vstřebají přebytečný olej. Kousky lilku poklademe na vymaštěnou pánev a okořeníme je. Na ně rozprostřeme plátky rajčat a nakrájené cibule.
4
Šťávu z rajčat smícháme s olivovým olejem a cukrem a vzniklou směsí přelijeme zeleninu. Takto připravené lilky dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
5
Poté vše ještě zasypeme feta sýrem a petrželkou, umístíme zpět do trouby a dále ohříváme po dobu asi 15 minut, dokud se sýr nezapeče. Kalí óreksi!