• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilek s rajčaty a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Lilek s rajčaty a sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 200
      g sýr -eidam,ovčí,hermelín... (dle chuti)
    • 4
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180°C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Lilek s tofu a rajčaty

Lilek s tofu a rajčaty

Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou

Grilovaný lilek s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 23. 2. 2016 14:03

    :-* VÝBORNÉ!!

  • T.Suchá | 19. 8. 2015 14:52

    Super lilek. Netučný šťavnatý lahodné chuti.

  • Anna Horáková | 5. 6. 2015 09:48

    Výborné letní jídlo a vynikající recept. :-)

  • Jarmila | 23. 6. 2014 18:16

    Dnes jsem recept zkusila - místo sýra, který jsem neměla jsem přidala 100 g brynzy - už jsem pak směs nesolila (brynza je dost slaná sama o sobě) - bylo to výborné!!!! Děkuji za inspiraci.

  • Vanda | 27. 1. 2014 18:06

    Výborné.

  • Kristýna | 8. 4. 2013 16:30

    Výborné jídlo, dneska mi bodlo! :) Akorát jsem trošičku poupravila - místo petržele jsem dala čerstvou bazalku, sýr jsem použila 2 mozzarelly. Opravdu skvělé, miluju taková jídla :) brambory jsem k tomu nakrájela na plátky a jak byly krásně ovoněné od zeleniny! :-)

  • žížala | 8. 11. 2012 12:15

    lilek byl moooc dobrý :-)) <:-)

  • Nikola | 4. 9. 2012 18:29

    Byl to prima letní recept a mozarela se do něj fakt hodila. To můžu doporučit, lilek byl jedničkový!

  • Verča | 1. 4. 2012 19:49

    Opravdu výborné. Dala jsem místo eidamu mozzarelu a bazalku a moooc jsem si pochutnala. Děkuji za recept :-)

  • Jaruš | 21. 2. 2012 12:56

    Zaslouženě velká pochvala :-* . Škoda jen že jsem si nepřečetla komentáře dřív, nápad s bramborem se mi líbí, příště ozkusím.

  • Forchtnerová | 19. 10. 2011 14:05

    Velmi chutná úprava lilku, lehce pikantní chuť a šťavnatá náplň. Děkuji.

  • Jitka M. | 21. 7. 2011 08:46

    Výborné s nivou nebo hermelínem. Zapékám rovnou s omytými bramborami a je to lahůdka :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olej Olivový olej Petrželka Rajčata oloupaná Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Čočka žravka

Čočka žravka

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
  • Recepty.cz
  • Lilek s rajčaty a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact