• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilek s rajčaty a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Lilek s rajčaty a sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 200
      g sýr -eidam,ovčí,hermelín... (dle chuti)
    • 4
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180°C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Lilek s tofu a rajčaty

Lilek s tofu a rajčaty

Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou

Grilovaný lilek s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 23. 2. 2016 14:03

    :-* VÝBORNÉ!!

  • T.Suchá | 19. 8. 2015 14:52

    Super lilek. Netučný šťavnatý lahodné chuti.

  • Anna Horáková | 5. 6. 2015 09:48

    Výborné letní jídlo a vynikající recept. :-)

  • Jarmila | 23. 6. 2014 18:16

    Dnes jsem recept zkusila - místo sýra, který jsem neměla jsem přidala 100 g brynzy - už jsem pak směs nesolila (brynza je dost slaná sama o sobě) - bylo to výborné!!!! Děkuji za inspiraci.

  • Vanda | 27. 1. 2014 18:06

    Výborné.

  • Kristýna | 8. 4. 2013 16:30

    Výborné jídlo, dneska mi bodlo! :) Akorát jsem trošičku poupravila - místo petržele jsem dala čerstvou bazalku, sýr jsem použila 2 mozzarelly. Opravdu skvělé, miluju taková jídla :) brambory jsem k tomu nakrájela na plátky a jak byly krásně ovoněné od zeleniny! :-)

  • žížala | 8. 11. 2012 12:15

    lilek byl moooc dobrý :-)) <:-)

  • Nikola | 4. 9. 2012 18:29

    Byl to prima letní recept a mozarela se do něj fakt hodila. To můžu doporučit, lilek byl jedničkový!

  • Verča | 1. 4. 2012 19:49

    Opravdu výborné. Dala jsem místo eidamu mozzarelu a bazalku a moooc jsem si pochutnala. Děkuji za recept :-)

  • Jaruš | 21. 2. 2012 12:56

    Zaslouženě velká pochvala :-* . Škoda jen že jsem si nepřečetla komentáře dřív, nápad s bramborem se mi líbí, příště ozkusím.

  • Forchtnerová | 19. 10. 2011 14:05

    Velmi chutná úprava lilku, lehce pikantní chuť a šťavnatá náplň. Děkuji.

  • Jitka M. | 21. 7. 2011 08:46

    Výborné s nivou nebo hermelínem. Zapékám rovnou s omytými bramborami a je to lahůdka :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olej Olivový olej Petrželka Rajčata oloupaná Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

160
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
29
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
  • Recepty.cz
  • Lilek s rajčaty a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact