Do vymazaného a vysypaného kastrolu dám na kousky pokrájený lilek, rajčata, papriku a šunku, navrch dám trochu ajvaru, posypu usekaným česnekem a libečkem, proleju vývarem, zaleju vejcem ukvedlaným s jogurtem a dám zapéct (v remosce cca 1/2 hodiny). Po upečení nechám ještě na vrchu roztavit strouhaný eidam.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Přikrylová
|20. 3. 2007 16:02
Ajvar je k dostání v jakémkoliv potravinářském obchodě.
Ivana Přikrylová
|20. 3. 2007 16:01
Síso, recept na " Ajvar tedy Milice" najdete na těchto sránkách
Anonym
|20. 3. 2007 12:39
Ajvar je chorvatská směs z rajčat, paprik, lilku a olivového oleje, prodává se ve skleničkách v potravinách. Jsou dva druhy: jemnější a pálivější, který si vyberete, je na Vás. Já ho používám jen na dochucení některých pokrmů, ale výrobce (Podravka) ho doporučuje i k vařenému masu nebo uzeninám místo hořčice.
Sísa
|20. 3. 2007 07:19
Ráda bych věděla co je ajvara. A kde se kupuje. Díky S.