Lilek i se slupkou nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Osolíme je a necháme opotit 20 minut. Pak je vymačkáme (lilek obsahuje hodně malinkých vzduchových bublinek, když vzduch nevymačkáme, bude lilek při vaření buď suchý nebo nasákne mastnotou).
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo (olivový olej) a lilek na něm orestujeme. Restujeme stále na plný výkon vařiče.
3
Mezitím si očistíme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka v osolené vodě se snítkou petrželové natě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenčí půlkolečka. Slaninu (uzené tofu) nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmažíme dozlatova. (V případě tofu smažíme na oleji.)
4
Až máme lilek pěkně měkký, odstavíme ho, zamícháme do něj lehce rozmačkané brambory a restovanou cibulku se slaninou. Dosolíme podle chuti.