• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      hrst čerstvé žampiony
    • cibule
    • 1
      vejce
    • máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • vegeta nebo použijeme pouze sůl
    • saturejka
    • tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
2
Nejlépe se povede tak, že se kraj objede nožem a vydlabe se lžičkou.
3
Kostičky cibule zpěnit na tuku, přidat kostičky žampionů, podusit.
4
Po chvíli přidat na kostičky nakrájenou vydlabanou dužinu lilku, osolit a podusit, dokud není lilek sklovitý.
5
Směs stáhnout z ohně, vmíchat rýži, dosolit, okořenit. Vmíchat rozšlehané vejce a část strouhaného sýra.
6
Hmota by měla být hustší. (pokud je lilek malý, stačí půl vejce).
7
Hmotu navršit do lilkových lodiček, dát do pekáčku, posypat zbytkem sýra. Péci odkryté při střední teplotě, podlité trochou vody a lžičkou oleje.
8
Hotové je, když je sýr zlatavý a lodičky jakoby povolí tvar (znamená to, že dužina u slupky je měkká). Doporučuji nevynechat rýži, pokud se rýže vynechá nebo nahradí větším množstvím žampionů, chuť jídla přestane být tak lahodně jemná a vyvážená.
9
Lze jíst samotné s pečivem a salátem, ale nejlepší je takto: krajíc čerstvého chleba namazat máslem, a na něj navršit část lilku s náplní. Horký lilek máslo rozpustí a chuť lilku se žampiony, másla a měkkého chleba nemá konkurenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 30. 10. 2007 22:47

    Ikdyz byla priprava opravdu narocna, vysledek za to bohuzel nestal. Varila jsem pro 4 lidi, vcetne sebe. 50 lety rozvedeny muz, zvykly jist vse, jidlo nejdrive dlouho pitval a pak tedy, aby se nereklo, snedl. 3O lety kuchar z luxusni restaurace si pochutnal, ma 2O leta kamaradka, pracujici v restauraci, se z jidla poblinkala a ja si myslim, ze snist se to dalo, ale tak jednou do roka to bohate staci :)

  • Světlana | 16. 10. 2007 20:17

    Jídlo, které dobře vypadá, ještě lépe voní a úplně nejlépe chutná! :-)

  • Marta Kelíšková | 26. 7. 2007 16:32

    Opravdu dobré. Delší příprava, ale stojí to za to. Dobře vypadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Večeře Pečení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Lilek Máslo Olej Pepř mletý Rýže Saturejka Tvrdý sýr Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s…
15
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
13
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?

Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact