• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      hrst čerstvé žampiony
    • cibule
    • 1
      vejce
    • máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • vegeta nebo použijeme pouze sůl
    • saturejka
    • tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
2
Nejlépe se povede tak, že se kraj objede nožem a vydlabe se lžičkou.
3
Kostičky cibule zpěnit na tuku, přidat kostičky žampionů, podusit.
4
Po chvíli přidat na kostičky nakrájenou vydlabanou dužinu lilku, osolit a podusit, dokud není lilek sklovitý.
5
Směs stáhnout z ohně, vmíchat rýži, dosolit, okořenit. Vmíchat rozšlehané vejce a část strouhaného sýra.
6
Hmota by měla být hustší. (pokud je lilek malý, stačí půl vejce).
7
Hmotu navršit do lilkových lodiček, dát do pekáčku, posypat zbytkem sýra. Péci odkryté při střední teplotě, podlité trochou vody a lžičkou oleje.
8
Hotové je, když je sýr zlatavý a lodičky jakoby povolí tvar (znamená to, že dužina u slupky je měkká). Doporučuji nevynechat rýži, pokud se rýže vynechá nebo nahradí větším množstvím žampionů, chuť jídla přestane být tak lahodně jemná a vyvážená.
9
Lze jíst samotné s pečivem a salátem, ale nejlepší je takto: krajíc čerstvého chleba namazat máslem, a na něj navršit část lilku s náplní. Horký lilek máslo rozpustí a chuť lilku se žampiony, másla a měkkého chleba nemá konkurenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 30. 10. 2007 22:47

    Ikdyz byla priprava opravdu narocna, vysledek za to bohuzel nestal. Varila jsem pro 4 lidi, vcetne sebe. 50 lety rozvedeny muz, zvykly jist vse, jidlo nejdrive dlouho pitval a pak tedy, aby se nereklo, snedl. 3O lety kuchar z luxusni restaurace si pochutnal, ma 2O leta kamaradka, pracujici v restauraci, se z jidla poblinkala a ja si myslim, ze snist se to dalo, ale tak jednou do roka to bohate staci :)

  • Světlana | 16. 10. 2007 20:17

    Jídlo, které dobře vypadá, ještě lépe voní a úplně nejlépe chutná! :-)

  • Marta Kelíšková | 26. 7. 2007 16:32

    Opravdu dobré. Delší příprava, ale stojí to za to. Dobře vypadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Večeře Pečení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Lilek Máslo Olej Pepř mletý Rýže Saturejka Tvrdý sýr Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

133
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact