• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      hrst čerstvé žampiony
    • cibule
    • 1
      vejce
    • máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • vegeta nebo použijeme pouze sůl
    • saturejka
    • tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
2
Nejlépe se povede tak, že se kraj objede nožem a vydlabe se lžičkou.
3
Kostičky cibule zpěnit na tuku, přidat kostičky žampionů, podusit.
4
Po chvíli přidat na kostičky nakrájenou vydlabanou dužinu lilku, osolit a podusit, dokud není lilek sklovitý.
5
Směs stáhnout z ohně, vmíchat rýži, dosolit, okořenit. Vmíchat rozšlehané vejce a část strouhaného sýra.
6
Hmota by měla být hustší. (pokud je lilek malý, stačí půl vejce).
7
Hmotu navršit do lilkových lodiček, dát do pekáčku, posypat zbytkem sýra. Péci odkryté při střední teplotě, podlité trochou vody a lžičkou oleje.
8
Hotové je, když je sýr zlatavý a lodičky jakoby povolí tvar (znamená to, že dužina u slupky je měkká). Doporučuji nevynechat rýži, pokud se rýže vynechá nebo nahradí větším množstvím žampionů, chuť jídla přestane být tak lahodně jemná a vyvážená.
9
Lze jíst samotné s pečivem a salátem, ale nejlepší je takto: krajíc čerstvého chleba namazat máslem, a na něj navršit část lilku s náplní. Horký lilek máslo rozpustí a chuť lilku se žampiony, másla a měkkého chleba nemá konkurenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 30. 10. 2007 22:47

    Ikdyz byla priprava opravdu narocna, vysledek za to bohuzel nestal. Varila jsem pro 4 lidi, vcetne sebe. 50 lety rozvedeny muz, zvykly jist vse, jidlo nejdrive dlouho pitval a pak tedy, aby se nereklo, snedl. 3O lety kuchar z luxusni restaurace si pochutnal, ma 2O leta kamaradka, pracujici v restauraci, se z jidla poblinkala a ja si myslim, ze snist se to dalo, ale tak jednou do roka to bohate staci :)

  • Světlana | 16. 10. 2007 20:17

    Jídlo, které dobře vypadá, ještě lépe voní a úplně nejlépe chutná! :-)

  • Marta Kelíšková | 26. 7. 2007 16:32

    Opravdu dobré. Delší příprava, ale stojí to za to. Dobře vypadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Večeře Pečení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Lilek Máslo Olej Pepř mletý Rýže Saturejka Tvrdý sýr Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact