• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 80
      g sýr niva
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks brambory
    • oregáno
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lilek umyjeme a rozkrojíme podélně. Lžičkou nebo nožem ho celý vydlabeme, odstraníme pecky a vydlabanou část rozkrájíme na kostičky. Zapneme troubu.
2
Do mísy nastrouháme nivu. Na oleji si osmažíme na malé kousíčky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme rozkrájený lilek (také na co nejmenší kousky), osolíme, opepříme, až chytne trochu barvu, přidáme česnek, v dlani rozemletou bazalku a oregano a tuto směs smícháme s nastrouhanou nivou.
3
Touto směsí pak plníme lilky a lilky pokládáme na pečící papír do trouby na 220-240 stupňů - dle vaší trouby.
4
Dáme vařit brambory. Na oleji si zpěníme cibulku se slaninou na kostičky a uvařené brambory do toho rožďoucháme. Před koncem pečení lilků (trvá tak těch 20-30 minut), lilky ještě trošku posypeme nivou (dle chuti) a podáváme. Jíme i se šlupkou.
5
Dobrou chuť :))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 13. 8. 2013 20:10

    asi semínka :-!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:08

    Dobrý a vděčný oběd. Náplň je pro většinu strávníků přijatelná a bude jim chutnat. Jen jsem nepochopila tu část, kde se píše, že máme z lilku odstranit pecky, to mi hlava nebere...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Česnek Cibule Lilek Olivový olej Oregáno Pepř celý Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Kuře „65“

Kuře „65“

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

27
Švestková povidla
Švestková povidla
25
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
23
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact