• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 80
      g sýr niva
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks brambory
    • oregáno
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lilek umyjeme a rozkrojíme podélně. Lžičkou nebo nožem ho celý vydlabeme, odstraníme pecky a vydlabanou část rozkrájíme na kostičky. Zapneme troubu.
2
Do mísy nastrouháme nivu. Na oleji si osmažíme na malé kousíčky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme rozkrájený lilek (také na co nejmenší kousky), osolíme, opepříme, až chytne trochu barvu, přidáme česnek, v dlani rozemletou bazalku a oregano a tuto směs smícháme s nastrouhanou nivou.
3
Touto směsí pak plníme lilky a lilky pokládáme na pečící papír do trouby na 220-240 stupňů - dle vaší trouby.
4
Dáme vařit brambory. Na oleji si zpěníme cibulku se slaninou na kostičky a uvařené brambory do toho rožďoucháme. Před koncem pečení lilků (trvá tak těch 20-30 minut), lilky ještě trošku posypeme nivou (dle chuti) a podáváme. Jíme i se šlupkou.
5
Dobrou chuť :))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 13. 8. 2013 20:10

    asi semínka :-!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:08

    Dobrý a vděčný oběd. Náplň je pro většinu strávníků přijatelná a bude jim chutnat. Jen jsem nepochopila tu část, kde se píše, že máme z lilku odstranit pecky, to mi hlava nebere...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Česnek Cibule Lilek Olivový olej Oregáno Pepř celý Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Šumajstr

Šumajstr

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

141
Máslové řízky
Máslové řízky
126
Dýňová tortila
Dýňová tortila
110
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact