• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 80
      g sýr niva
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks brambory
    • oregáno
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lilek umyjeme a rozkrojíme podélně. Lžičkou nebo nožem ho celý vydlabeme, odstraníme pecky a vydlabanou část rozkrájíme na kostičky. Zapneme troubu.
2
Do mísy nastrouháme nivu. Na oleji si osmažíme na malé kousíčky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme rozkrájený lilek (také na co nejmenší kousky), osolíme, opepříme, až chytne trochu barvu, přidáme česnek, v dlani rozemletou bazalku a oregano a tuto směs smícháme s nastrouhanou nivou.
3
Touto směsí pak plníme lilky a lilky pokládáme na pečící papír do trouby na 220-240 stupňů - dle vaší trouby.
4
Dáme vařit brambory. Na oleji si zpěníme cibulku se slaninou na kostičky a uvařené brambory do toho rožďoucháme. Před koncem pečení lilků (trvá tak těch 20-30 minut), lilky ještě trošku posypeme nivou (dle chuti) a podáváme. Jíme i se šlupkou.
5
Dobrou chuť :))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva | 13. 8. 2013 20:10

    asi semínka :-!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:08

    Dobrý a vděčný oběd. Náplň je pro většinu strávníků přijatelná a bude jim chutnat. Jen jsem nepochopila tu část, kde se píše, že máme z lilku odstranit pecky, to mi hlava nebere...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Česnek Cibule Lilek Olivový olej Oregáno Pepř celý Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Italská pizza

Italská pizza

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

118
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
35
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný se šťouchanými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact