Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a dáme vypotit. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm pak lilek osmažíme z obou stran.
2
Mezitím si připravíme ochucený jogurt tím, že do něj přidáme česnek a sůl podle chuti. Osmažené plátky lilku necháme na ubrousku okapat od oleje, přehneme jej napůl a takto vzniklou kapsu plníme jogurtem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniella O.
|20. 5. 2010 20:10
Verim, ze tohle je dobrota, kamaradka z Kyjeva nakrajela rajcata na platky, natrela jogurtem smichanym a trochou majonezy, prolisovanym cesnekem a spetkou soli a mleteho cerneho pepre. Namazala na platky rajcat a posypala zelenou cibulkou. Vzdy podavala ke grilovanemu masu a bylo to Taaaaak Dobreeeee:)
JANA ŠKORNIKOVÁ
|19. 5. 2010 13:09
tak to se omlouvám.křičet jsem nechtěla.ale bylo moc dobré.mňam.
Simča Sládková
|18. 5. 2010 20:34
Jo Jani - a prosím nekřičet, ano? Díky!. (Na netu se psaní velkými písmeny vere jako křik... kromě toho se velice špatně čte takto napsaný delší text...).
Simča Sládková
|18. 5. 2010 20:32
Takto velice podobně se lilek připravuje v bulharsku, jen se používá bulharské "kyselo mljako", což je něco ja ko velice hustý bílý jourt. A lilek se neloupe...