• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
Napište svůj komentář k receptu

Lilek na česneku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek na česneku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lilek 2-3
    • 1
      ks česnek
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký).
2
Plátky obalíme nejprve v mouce a pak ve vajíčku a ihned smažíme na oleji, z každé strany opečeme do zlatova. Česnek nakrájíme na malé kostičky a hotový lilek jím posypeme.
3
Podáváme ihned teplé. Jako přílohu můžete podávat vařený brambor, nebo jenom zeleninový salát. Je to velice dobré a rychlé občerstvení i pro nečekanou návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 22. 7. 2007 14:29

    Lilek jako takový je velmi chutná plodina,ale jestli jej někdo má rád,tak ať jej skusí na grilu.Lilek nakrájíme,osolíme a necháme asi tak hodinu v marinádě kterou si každý připraví podle svého.Pak jej grilujeme až dö doby kdy je po obou stranách do hněda.Opravdu je moc chutný.

  • Dáša | 24. 4. 2007 16:12

    Loupe se ta fialová část lilku? Chtěla bych to vyzkoušet a nerada bych to pokazila.

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:24

    Jedním slovem: VYNIKAJÍCÍ!

  • Honza | 23. 3. 2007 15:51

    Lilek spíše než nerovnoměrně solit doporučuji dát do misky a zalít osolenou vodou!!! A min. na hodinu! Funguje to mnohem lépe, pak ho vymačkejte přes kuch. papír a je to :)

  • Josef Mesy | 22. 12. 2006 12:29

    Skutečně výborné, podávali jsme ho i s vařenou rýží a zeleninou a též pikantní.

  • Jana N. | 17. 11. 2006 12:46

    Opravdu výborné !!!! Nikdy mi tak nechutnal jako takto připravený. Nemůžu jíst majonézu a s tím jogurtem je to skvělé.

  • Světlana | 29. 10. 2006 20:55

    Kdysi Martha Elefteriadu někde uváděla řeckou domáci variantu tohoto receptu : vypocený lilek obalit v hrubé mouce, osmažit a hned podávat s vychlazenou omáčkou z kvalitního jogurtu se solí a česnekem. Je to lehčí než smažení s vejcem a majonéza, a měla pravdu, je to velmi dobré. :-)

  • Milan Heřmanský | 25. 10. 2006 11:45

    Musím uznat, že recept mě opravdu mile překvapil. Nemá to chybu. Není to sice kus flákoty, ale maso taky není vše a navíc je to i zdravé jídlo. Hlavně pro vysoký krevní tlak .

  • Martina | 7. 9. 2006 22:27

    Malem bych vyhodila darovany lilek od sousedu, zkusila jsem i s cesnekovou majonezou a nema chybu, chutna i priteli, ktery mel z receptu s lilkem strach, diky moc!

  • andrea ohlsson | 26. 8. 2006 18:42

    na lilky jsem dostala vyborny recept od me cinske kamaradky. Nalozi je take nakrane do cesneku, pak uvari omacku ze sojove omacky, vinneho octa, cukru a soli a v te potom povari lilek. Je to vyborne.

  • Jana Č. | 28. 7. 2006 09:14

    Toto jídlo bylo na švédských stolech v Černé Hoře, bez česneku a v těstíčku. Připomínalo mi chutí houbové řízky a bylo to vynikající.

  • Jana | 14. 7. 2006 11:51

    Takhle já připravuji cuketu,jen bez vejce-obalím v mouce a osmažím.S česnekovou majonézou výborné,jíme s chlebem.Čerstvě pečené je to nejlepší,plátky nesmí být moc silné,tak půl cm.K tomu rajčatový salát.

  • Radovan Levický | 13. 7. 2006 11:40

    Je to veľmi výborné jedlo, hlavne s tou kyslou smotanou zmiešanou s cesnakom. Ak je smotana dobre vychladená, tak v lete to nemá žiadnu chybu.

  • Martin | 14. 4. 2006 17:03

    Je to moc dobrý jen bych ten lilek nechal stát déle než 10min, ale aspon 30min až hodinu. Na smažený lilky dávám zákysanou smetanu do který zamíchám drcený česnek :-)

  • Alena Y. | 18. 3. 2006 21:04

    Ano, moje mama to take dela a je to moc dobry. Akorat po osmazeni smicha cesnek s majonezou, timto potre platky lilku a shrne do kornoutku, do kt. prida prouzek rajce a kudrnku na ozdobeni!!!!

  • Alena D. | 14. 7. 2005 22:02

    Jedla jsem tohle jidlo na Ukrajina a bylo to vyborny. Zrovna vcera jsem videla lilky v akci, ale nevedela jsem, jak je pripravit, takze Vas recept mi akorad kapnul do noty. Vrele dekuju!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Lilek Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

60
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
56
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact