• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Likérová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Likérová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Likérová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 5
      lžíce strouhanka (Na formu)
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 5
      lžíce tuk (Na formu)
    • 1
      ks prášek do pečiva (Sáček)
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 0,25
      l vaječný koňak
    • 200
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se utvoří hustá pěna. Nakonec pomalu po částech vmícháme olej a koňak. V další misce smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Vzniklou směs prosijeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka. Bábovkovou formu (obsah asi 2 litry) vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 1 1/2 hodiny. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a necháme asi 15 minut ve formě. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Krátce před zdobením znovu zahřejeme. Na bábovce uděláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme dobře zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM Řezníčková | 12. 1. 2005 16:37

    Já ji dělám také často. Minule jsem přidala kakao a byla ještě lepší! U nás se totiž uznává všechno, co je tmavé!!

  • Pája | 12. 1. 2005 16:08

    Tuto bábovku vřele doporučuji. Peču ji už léta a vždycky měla ohromný úspěch. Jen odděluji žloutky od bílků a dělám sníh. Nepolévám ji čokoládou, stačí pocukrovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Hořká čokoláda Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Tuk Vaječný koňak Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Šumavský králík

Šumavský králík

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

57
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Bezlepkový dort
Bezlepkový dort
15
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
15
Buchta proti všem předpisům
Buchta proti všem…
15
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Vyorálek vyběhl Štěstíčku naproti: Z placu ho odvezla záchranka!

Vyorálek vyběhl Štěstíčku naproti: Z placu ho odvezla záchranka!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Likérová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact