• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Likér z máty peprné
Napište svůj komentář k receptu

Likér z máty peprné

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Likér z máty peprné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l voda
    • 2
      hrst máta
    • 0,25
      l vodka
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme vychladlým cukrem svařeným s vodou na nir a likér je hotov.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a…

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 5. 9. 2014 21:38

    https://www.caro.cz

  • Naďa | 6. 6. 2011 07:38

    Necháváte ho louhovat na slunci?

  • Karel | 10. 5. 2011 11:04

    Já dělám likér tak, že nadrobno nakrájím do prázdné litrové lahve 2 dlaně opraných listů i natě meduňky, půl dlaně máty, půl dlaně tymiánu (není nutné) a půl dlaně očištěných, nadrobno nakrájených kořenů pampelišky. Samé zdravé rostlinky. Vše zaliju 37,7% vodkou a nechám vyluhovat cca 3 týdny. Pak obsah předcedím přes sítko do jiné prázné lahve a už zbývá jen dát si občas panáčka. Pokud mi to nevypijí dříve jiní...

  • Lenka Nováková | 4. 12. 2008 18:12

    vyzkoušela jsem a není to nic moc...

  • Gábina Houšková | 14. 7. 2006 10:57

    myslíte, že by to šlo udělat z meduňky? Máme jí plnou zahradu a už nevím co s ní

  • petra | 14. 7. 2006 10:02

    já sladím medem

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 21:56

    Rada vyzkousim:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máta Voda Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

110
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
19
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Levný houskový knedlík
Levný houskový knedlík
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Likér z máty peprné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact