2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo mandlový pudink ve 3/4 l mléka a do zchladlého rozšleháme uvařené mléko a dle chuti přidáme rum. Dělám ručním šlehačem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|5. 9. 2014 21:34
https://www.caro.cz
Michaela Linhartová
|17. 12. 2009 12:30
A kdyby se místo pudingu dala jedna plechovka pikaa? Já totiž nesmím alkohol, tak hledám něco bez lihu.
Jana Tomčíková
|18. 10. 2006 08:01
Znám podobný recept, jmenuje se Baileys, dělám jako Zuzka, ale 2 předem uvařená Salka mixuji s 1/2 l rumu a 1 trvanlivou šlehačkou, pudink vynechávám.Tento likér připravuj o Vánocích a je o to vždycky přímo vynikající a bohužel se i velmi brzy "ztratí".Zkoušela jsem i verzi s pudinkem (mandlovým) a whisky, ta je taky dobrá.
Zuzana Šindlerová
|17. 10. 2006 13:45
Dělám ho také, ve zjednodušené verzi, uvařím 2 hodiny Salko a vychládlé rozmixuji s 1/2 litrem rumu. Vynikající, čím starší, tím lepší.