• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Líčka na zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 47
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
    • 350
      g mrkev
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • tymián
    • hovězí vývar dle potřeby
    • rozmarýn
    • 300
      ml červené víno
    • 8
      ks nové koření (lze použít i mleté)
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 800
      g hovězí líčka - očištěná

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu a dále smažíme do zrůžovění zeleniny. Po osmažení zeleniny přidáme ještě krátce orestovat protlak s rozmačkaným česnekem, vše osolíme, přidáme nové koření, snítku rozmarýnu a tymiánu, přilijeme červené víno a vývar. Vývaru dáme jen tolik, aby byla líčka ponořená a pak pod poklicí pomalu dusíme doměkka na mírném plameni za občasného promíchání a podlití vývarem dle potřeby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Líčka po změknutí buď vyndáme, zeleninu s vývarem propasírujeme a líčka do propasírované zeleniny vložíme zpět prohřát. Nebo můžeme jen vyndat kuličky nového koření a větvičky ze snítek bylinek pokud nám v sosu nevadí kousky zeleniny.

RADA: Tipy na další skvělé recepty z hovězího

3
Líčka na zelenině nezahušťujeme, zelenina nám udělá dostatečně hutný sos, který po uvaření jen zjemníme ořechem másla, který již nevaříme, jen ho necháme v horkém sosu volně rozpustit.
4
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem či noky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Bylinkovo-celerová líčka

Bylinkovo-celerová líčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonatána | 17. 11. 2021 13:23

    Poprvé v životě jsem dělala líčka asi před rokem. Hledala jsem v receptech něco, u čeho nebudu muset stát u plotny několik hodin a našla jsem tento recept. Jednoduchý, rychlý a výsledek výtečný. Od té doby už jsem líčka dělala vícekrát a receptu se držím. Spokojeně si pomlaskával každý, kdo ochutnal. :) Děkuji.

  • Jaroslava Slabá | 10. 2. 2017 12:48

    Oběd byl famózní, výborně dochucený s plnou vůní. Chvála se na líčka hrnula ze všech stran stolu a pravda je, že i já jsem byla velmi spokojená se svojí prací. Děkuji O:-)

  • Jitka Došková | 23. 9. 2015 08:00

    Slyšela jsem o hovězích líčkách na víně hodně chvály, mnohokrát je viděla připravovat v televizi a dlouho jsem se na ně taky těšila. Včera jsem sehnala posledních 50 deka líček a za pomoci receptu vytvořila něco opravdu výjimečného. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí líčka Hovězí vývar Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rozmarýn Sůl Tymián

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
30
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
28
Bramboráky
Bramboráky
25
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Levné masové placičky
Levné masové placičky
Levný dort - srdce
Levný dort - srdce
Levný houskový knedlík
Levný houskový knedlík
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact