• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Líčka na zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 47
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
    • 350
      g mrkev
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • tymián
    • hovězí vývar dle potřeby
    • rozmarýn
    • 300
      ml červené víno
    • 8
      ks nové koření (lze použít i mleté)
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 800
      g hovězí líčka - očištěná

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu a dále smažíme do zrůžovění zeleniny. Po osmažení zeleniny přidáme ještě krátce orestovat protlak s rozmačkaným česnekem, vše osolíme, přidáme nové koření, snítku rozmarýnu a tymiánu, přilijeme červené víno a vývar. Vývaru dáme jen tolik, aby byla líčka ponořená a pak pod poklicí pomalu dusíme doměkka na mírném plameni za občasného promíchání a podlití vývarem dle potřeby.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Líčka po změknutí buď vyndáme, zeleninu s vývarem propasírujeme a líčka do propasírované zeleniny vložíme zpět prohřát. Nebo můžeme jen vyndat kuličky nového koření a větvičky ze snítek bylinek pokud nám v sosu nevadí kousky zeleniny.

RADA: Tipy na další skvělé recepty z hovězího

3
Líčka na zelenině nezahušťujeme, zelenina nám udělá dostatečně hutný sos, který po uvaření jen zjemníme ořechem másla, který již nevaříme, jen ho necháme v horkém sosu volně rozpustit.
4
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem či noky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Bylinkovo-celerová líčka

Bylinkovo-celerová líčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonatána | 17. 11. 2021 13:23

    Poprvé v životě jsem dělala líčka asi před rokem. Hledala jsem v receptech něco, u čeho nebudu muset stát u plotny několik hodin a našla jsem tento recept. Jednoduchý, rychlý a výsledek výtečný. Od té doby už jsem líčka dělala vícekrát a receptu se držím. Spokojeně si pomlaskával každý, kdo ochutnal. :) Děkuji.

  • Jaroslava Slabá | 10. 2. 2017 12:48

    Oběd byl famózní, výborně dochucený s plnou vůní. Chvála se na líčka hrnula ze všech stran stolu a pravda je, že i já jsem byla velmi spokojená se svojí prací. Děkuji O:-)

  • Jitka Došková | 23. 9. 2015 08:00

    Slyšela jsem o hovězích líčkách na víně hodně chvály, mnohokrát je viděla připravovat v televizi a dlouho jsem se na ně taky těšila. Včera jsem sehnala posledních 50 deka líček a za pomoci receptu vytvořila něco opravdu výjimečného. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí líčka Hovězí vývar Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rozmarýn Sůl Tymián

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

55
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila
17
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
16
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Levné masové placičky
Levné masové placičky
Levný dort - srdce
Levný dort - srdce
Levný houskový knedlík
Levný houskový knedlík
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Lilek plněný se šťouchanými bramborami
  • Recepty.cz
  • Líčka na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact