Mojí host family v Anglii chutnal, ještě si na to dali horkej vanilkovej pudink, tak jestli vás to někoho zaujalo :D Někdy dávám místo rozinek nasekané vlašské oříšky nebo lískáče. Jinak jsem taky musela dát víc mouky, ale vyválela jsem z toho 5 nohavic, takže jsem musela dát i víc náplně. Tak jak tak koukám na fotky u jiných receptů, koukám, že většina z vás to balí jakoby do rolády. Osobně mám radši víc náplně, takže když rozválím těsto, a dám nápln doprostřed, tak to pak přiklopím těstem z jedné strany a pak z druhé - jako když se balí dárky... těsto se překrývá navrchu tak 1-2 cm, vejde se tam víc jablek. Na tomhle receptu se mi líbí, že je těsto je křehké a nedrobí se tolik jako listové.
testo mi prislo bez chuti.nevim cim to bylo pracovala jsem podle receptu.Musela jsem i pridat jablka,bylo jich malo (500g)na 2 zaviny.Moc nam nechutnal....
To je dobrý, právě přemýšlím, jestli na to budou tady v Londýně stačit prodávané produkty a moc mě potěšilo, když jsem narazila na příspěvek od slečny, která už má s pečením v Anglii zkušenosti. Tak to taky vyzkouším. Děkuji S.
Pani Jane z VM moc dekuju za radu. Pridavala jsem mouku do doby nez se testo prestal lepit a vysledek byl skvely.Testo se netrhalo bylo pevne a presto jemne.Jednoduchy a doby recept.V.
Zdá se mi - podle jiných, podobných receptů na závin - že je toho tuku tam moc, když je tam ještě jogurt. Zkusila bych dát toho tuku tolik, aby s jogurtem dal těch 250 g. Jinak, když se těsto lepí,. je nutno přidávat mouku a zapracovávat, až je pěkné vláčné, nelepivé. Chce to trpělivost a trochu času.
Prestoze testo se mi hrooozne lepilo a fakt jsem se bala co z toho bude, vysledek byl velmi zdarily a strudl tady v Lodyne chutnal vsem. Pridala jsem jeste orechy a rozinky do naplne. Sice uz pak nebyl tak "levny" ale byla to mnamka:o). Prosila bych ale stejne o radu.Jakou mouku mam pouzit mouku aby se mi to nelepilo???Vim ze polohrubou ale nejak nevim jaka je tady v Anglii polohruba!:o)Dekuju....V.
Prosim o doplněni o jakou velikost jogurtu se jedná Helena
Tady v Birminghamu sem z neho taky docela na vetvi, haha. Akorat mi prijde celkem mastny, mozna je to tim, ze jsem tam dala misto hery maslo? Taky mi prijde, ze se dost rozpek do sirky ... nebo je to proste jenom blbym kucharem ... Teda jako chutna to dobre, ale ne jako od maminky :o))
cely queenstown bylze strudlu na vetvi