• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Levný houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Levný houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 82 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Levný houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 2
      špetka cukr
    • 3
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žemle
    • 2
      sklenice teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky nakrájenou žemli. Dobře propracujeme, těsto se nesmí lepit. Potom v míse nechám asi 1 hodinu kynout, já těsto dávám do pootevřené trouby na 50 stupňů. Dobře vykynuté těsto se znova prohnětne, vytvoří se knedlíky, které vaříme ve vroucí, osolené vodě 21 minut. Po 11 minutách knedlík obracíme. Když je knedlík hotový, okamžitě po vyndaní, propícháme vidličkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 11. 5. 2014 21:55

    Super basta.Vody ale dam priste mene.Na 1/2 mouky je vody moc.Diky za recept,pridavam do oblibenych. :-P

  • Tereza | 17. 2. 2014 13:43

    Nechat kynout v troubě je naprosto normální. Naopak tam nehrozí průvan a teplota je stabilní, proto je to vhodnější. Nejlepší je tak do těch 50 °C předehřát troubu a vypnout. Těsto nechávám vykynout, poté vyválím a vařím na pařáku na utěrce v páře, knedlíky se pak nemusí otáčet, stačí po 10 minutách propíchat např. párátkem a nechat dál napařovat. Krásně takhle vyběhnou a není s tím tolik práce. Po vyndání samozřejmě rozkrájet.

  • Lukáš | 9. 6. 2012 21:15

    mouky jsem dal tak 3/4 kila a nechal jsem kynout až po vyválení a byly super. Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 15. 1. 2011 19:01

    Také nechávám po vyválení knedlíků ještě kynout,ale určitě ne v troubě na tak dlouhou dobu.Vařím cca 18minut.

  • xy | 8. 1. 2011 18:38

    Knedlíky necháme hodinu kynout a ještě k tomu v teplé troubě?A po prohnětení už ne?Na dva knedlíky z půlkg mouky stačí doba vaření 19 minut,při delším vaření se rádi sráží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Sůl Teplá voda Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Pečená kachna
Pečená kachna
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Cibulková kvůli zdraví končí v Polabí: Mají za ni překvapivou náhradu!

Cibulková kvůli zdraví končí v Polabí: Mají za ni překvapivou náhradu!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Levné a chutné cibulové brambory
Levné a chutné cibulové brambory
Levné masové placičky
Levné masové placičky
Levný dort - srdce
Levný dort - srdce
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
  • Recepty.cz
  • Levný houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact