• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Levný houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Levný houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 82 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Levný houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 2
      špetka cukr
    • 3
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žemle
    • 2
      sklenice teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky nakrájenou žemli. Dobře propracujeme, těsto se nesmí lepit. Potom v míse nechám asi 1 hodinu kynout, já těsto dávám do pootevřené trouby na 50 stupňů. Dobře vykynuté těsto se znova prohnětne, vytvoří se knedlíky, které vaříme ve vroucí, osolené vodě 21 minut. Po 11 minutách knedlík obracíme. Když je knedlík hotový, okamžitě po vyndaní, propícháme vidličkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 11. 5. 2014 21:55

    Super basta.Vody ale dam priste mene.Na 1/2 mouky je vody moc.Diky za recept,pridavam do oblibenych. :-P

  • Tereza | 17. 2. 2014 13:43

    Nechat kynout v troubě je naprosto normální. Naopak tam nehrozí průvan a teplota je stabilní, proto je to vhodnější. Nejlepší je tak do těch 50 °C předehřát troubu a vypnout. Těsto nechávám vykynout, poté vyválím a vařím na pařáku na utěrce v páře, knedlíky se pak nemusí otáčet, stačí po 10 minutách propíchat např. párátkem a nechat dál napařovat. Krásně takhle vyběhnou a není s tím tolik práce. Po vyndání samozřejmě rozkrájet.

  • Lukáš | 9. 6. 2012 21:15

    mouky jsem dal tak 3/4 kila a nechal jsem kynout až po vyválení a byly super. Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 15. 1. 2011 19:01

    Také nechávám po vyválení knedlíků ještě kynout,ale určitě ne v troubě na tak dlouhou dobu.Vařím cca 18minut.

  • xy | 8. 1. 2011 18:38

    Knedlíky necháme hodinu kynout a ještě k tomu v teplé troubě?A po prohnětení už ne?Na dva knedlíky z půlkg mouky stačí doba vaření 19 minut,při delším vaření se rádi sráží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Sůl Teplá voda Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Filety po italsku

Filety po italsku

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

20
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Levné a chutné cibulové brambory
Levné a chutné cibulové brambory
Levné masové placičky
Levné masové placičky
Levný dort - srdce
Levný dort - srdce
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
Ligurský králík
Ligurský králík
Likér z máty peprné
Likér z máty peprné
  • Recepty.cz
  • Levný houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact