Dle počtu strávníků obalíme plátky veky v rozšlehaném vejci se solí, a ihned dáme smažit na riozpálenou pánev po obou stranách do zlatova. Poté vyjmeme z pánve, posypeme solí, poklademe na každý plátek veky asi 2-3 plátky rajčete, hodně poklademe na půlkolečka pokrájenou cibulkou a je hotovo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daisy
|3. 8. 2007 17:42
Dva plátky veky ještě namažu paštikou a proložím plátkem sýru, obalím ve vajíčku a zapékám v toustovači, není to pak tak mastné. Rychlá a dobrá večeře.
Janina
|3. 8. 2007 08:03
Výborné je taky ještě na pánvi po otočení přidat plátky hermelínu nebo strouhanou nivu :-) krásně se to rozteče.
Jitka Bublová
|1. 8. 2007 12:39
Dělám také z chleba, po otočení na právě osmaženou stranu nasypu trochu nahrubo strouhaného sýra, než se dosmaží druhá strana, sýr se trochu rozteče. Na talíři sypu nasekaným česnekem, osolím a zdobím kouskem červené papriky. Luxusní!
Ňulinka -
|1. 8. 2007 06:38
Taky děláváme ze zbytků staršího chleba.Zkuste do vajíčka přidat strouhaný sýr,pak potřít kečupem a dozdobit cibulí,rajčátky,paprikou a okurkem.
Hela -
|31. 7. 2007 16:55
I já tak likviduji zbytky staršího chleba. Do vajec přidávám utřený česnek a protože to většinou dělám ke snídani, už ničím nezdobím ale dobrá je na tom i hořčice.
Jana z VM
|30. 7. 2007 16:31
my to často děláme ze zbytků chleba, do vajec dávám trošku mléka. Po osmažení potřu kečupem, pokladu nakrájenou cibulí , výborné ! Ale kombinacím se meze nekladou.