Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1)
2
Na větší pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máte dobrou pánev, lze připravit i bez oleje), nasypeme brambory a cibulku a osolíme a lehce poprášíme červenou paprikou. Je dobré, když je pánev téměř plná. Za občasného až stálého míchání nechte brambory změknout. V plné pánvi se brambory spíše dusí než smaží, což je žádoucí. Brambory odstavte až budete spokojeni s jejich měkostí, nebo opečeností (jak je komu libo - je lepší, když jsou brambory trochu tužší a nevytvoří kaši). Cibulka zesklovatí a společně s brambory vytvoří výbornou hmotu :)
3
Podávejte - dobrou chuť.
4
------------------------
5
**ALTERNATIVY:**
6
Dle chuti a ochoty vložit do receptu další finance můžete recept obohatit o:
7
- na kousky nakrájená uzenina
8
- strouhaný tvrdý sýr
9
- nasekaná čerstvá pažitka
10
- vmíchané vejce
11
atp...
12
Lza také zapéct bez tuku v zakryté zapékací misce, což je také dobré a navíc dietní.
13
------------------------
14
**POZNÁMKA:**
15
Je to jednoduché, ultralevné, rychlé a dobré. Není to moc zdravé, ale na to se nedá stále hledět :) (původní recept mě naučil jeden kamarád z Ukrajiny. Oni to tam jedí s pečivem)