Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme mojonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
2
Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu z Lechovic.
3
Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana C.
|3. 7. 2007 07:36
Pálavu jsem si chtěla teď nechat dovézt a NENÍ, bééééééééééééé!
Jitka Bublová
|2. 7. 2007 12:49
Včera jsem připravila jako lehkou večeři a všem moc chutnalo. Udělala jsem přesně podle receptu, jen už nechtěli navrch to volské oko, prý je zbytečné. No nevím, ale i bez něj to bylo výborné a zařazuji do rodinného jídelníčku. Jen se musí připravit těsně před podáváním. Hodnotím za 1 a děkuji za inspiraci.