co to je Mas carpone?? O:-)
Dejedna se ani tak o cerstvost jako co ta slepice zbasti.V tom je potom ta kvalita a chut toho vejce.Bohuzel ta slepice to prenasi do vejce i kdyz kontroly jsou dost peclive i co se tyce te delce spotreby.Diky
Často se na těchto stránkách setkávám s názorem, že domácí vajíčka jsou co se týče salmonely v pořádku. Domnívám se, že to je hluboký omyl. Ve velkoobchodě by měla být pod kontrolou, ale co doma? Já taky dělám tiramisu s vajíčky, a to vždy alespoň den, dva před spotřebou. Při přípravě trochu krému ochutnám. Možná je to naivní také, ale myslím si, že pokud by vajíčka nebyla v pořádku, projevilo by se to na mě brzy.
Nevim jak by to vypadalo s tou smetanou protoze tady cerstvou smetanu kvuli teplotam ani nekoupis a co se tyka tech vajec tak ja mam 5 slepic a holky se snazi:-)
Něco podobného dělám v létě také, nicméně bez vajec a s jogurtem. Piškoty zakapávám pomerančovým likérem a karamelem, pak na to dám nakrájené jahody. Navrch se dá posypat pistáciemi, vypadá to moc pěkně.
Zni to mnamozne,i kdyz nez Tiramisu mi to pripomina klasicke piskoty polevane smetanou a prokladane jahodama.A co ta syrova vejce?Neni to trosku risk ted v lete?