• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Letní tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty cukrářské
    • jahody čerstvé
    • pomerančová šťáva
    • 4
      ks vejce nejlépe domácí
    • 150
      g cukr
    • 250
      g mascarpone italat - velmi čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem na pěnu, přidáme mascarpone a do vzniklého krému přidáme lehce našlehaný sníh z bílků. Půlku množství jahod rozmixuje a přidáme do pomerančové šťávy. Do skleněné mísy velikosti pekáčku naskládáme piškoty a polejeme tímto mixem, aby piškoty nasály a trochu změkly. Na tuto vrstvu přidáme asi 1-2 cm krému a na krém jahody nakrájené na plátky. Pak znovu vrstvu piškotů namočených v mixu atd. Poslední vrstva je krém a jahody.
2
Ve skleněné míse to vypadá atraktivně. Doporučujeme ničím nic nenahrazovat, i když je to kalorická bomba a Buon appetito.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Letní salát s nivou

Letní salát s nivou

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klm | 9. 2. 2011 20:27

    co to je Mas carpone?? O:-)

  • Anna E | 13. 6. 2005 09:21

    Dejedna se ani tak o cerstvost jako co ta slepice zbasti.V tom je potom ta kvalita a chut toho vejce.Bohuzel ta slepice to prenasi do vejce i kdyz kontroly jsou dost peclive i co se tyce te delce spotreby.Diky

  • Di | 13. 6. 2005 08:32

    Často se na těchto stránkách setkávám s názorem, že domácí vajíčka jsou co se týče salmonely v pořádku. Domnívám se, že to je hluboký omyl. Ve velkoobchodě by měla být pod kontrolou, ale co doma? Já taky dělám tiramisu s vajíčky, a to vždy alespoň den, dva před spotřebou. Při přípravě trochu krému ochutnám. Možná je to naivní také, ale myslím si, že pokud by vajíčka nebyla v pořádku, projevilo by se to na mě brzy.

  • Anna Evans | 13. 6. 2005 05:44

    Nevim jak by to vypadalo s tou smetanou protoze tady cerstvou smetanu kvuli teplotam ani nekoupis a co se tyka tech vajec tak ja mam 5 slepic a holky se snazi:-)

  • Barbara | 12. 6. 2005 20:27

    Něco podobného dělám v létě také, nicméně bez vajec a s jogurtem. Piškoty zakapávám pomerančovým likérem a karamelem, pak na to dám nakrájené jahody. Navrch se dá posypat pistáciemi, vypadá to moc pěkně.

  • Jindriska | 11. 6. 2005 16:06

    Zni to mnamozne,i kdyz nez Tiramisu mi to pripomina klasicke piskoty polevane smetanou a prokladane jahodama.A co ta syrova vejce?Neni to trosku risk ted v lete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Jahody Mascarpone Pomerančová šťáva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Kapr na černo

Kapr na černo

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

29
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact