• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Letní těstoviny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

S lehkostí a hravě připravíte letní těstoviny podle časopisu F.O.O.D. Plné zeleniny a provoněné bazalkou jsou skvělým rychlým obědem, na kterém si pochutnají i vegetariáni.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks lilek střední
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa střední
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      g těstoviny (farfalle, fusilli, penne...)
    • olivový olej
    • šťáva z 1/2 citronu
    • sůl a pepř
    • strouhaný parmazán a čerstvá bazalka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na klínky, cukety na půlkolečka, rajčata na poloviny, česnek na plátky. Lilky v cedníku dobře osušte papírovou utěrkou.

RADA: Nejčastější chyby při vaření těstovin: Děláte je taky?

2
Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte podle návodu na obalu. Ve větší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, zprudka opečte lilky, asi 3 minuty, přidejte cukety a cibuli, restujte další 3 minuty, nakonec přidejte česnek a rajčata. Vše osolte, opepřete a zalijte citronovou šťávou. Těstoviny slijte a vsypte do pánve k zelenině. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily zeleninou. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a s čerstvou bazalkou. Každou porci ještě zakápněte olivovým olejem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Cibule Cuketa Lilek Olivový olej Šťáva Strouhaný parmazán Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

262
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
72
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
52
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
18
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
16
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ondřej Brzobohatý (42) vzpomíná na tátu Radka: Dojemné přiznání i přání k '113. narozeninám'

Ondřej Brzobohatý (42) vzpomíná na tátu Radka: Dojemné přiznání i přání k '113. narozeninám'

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát se semínky
Letní salát se semínky
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní zeleninový salát a bylinkami
Letní zeleninový salát a bylinkami
Levandule Azurová
Levandule Azurová
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact