S lehkostí a hravě připravíte letní těstoviny podle časopisu F.O.O.D. Plné zeleniny a provoněné bazalkou jsou skvělým rychlým obědem, na kterém si pochutnají i vegetariáni.
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na klínky, cukety na půlkolečka, rajčata na poloviny, česnek na plátky. Lilky v cedníku dobře osušte papírovou utěrkou.
Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte podle návodu na obalu. Ve větší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, zprudka opečte lilky, asi 3 minuty, přidejte cukety a cibuli, restujte další 3 minuty, nakonec přidejte česnek a rajčata. Vše osolte, opepřete a zalijte citronovou šťávou. Těstoviny slijte a vsypte do pánve k zelenině. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily zeleninou. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a s čerstvou bazalkou. Každou porci ještě zakápněte olivovým olejem.