• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Letní těstoviny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

S lehkostí a hravě připravíte letní těstoviny podle časopisu F.O.O.D. Plné zeleniny a provoněné bazalkou jsou skvělým rychlým obědem, na kterém si pochutnají i vegetariáni.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks lilek střední
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa střední
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      g těstoviny (farfalle, fusilli, penne...)
    • olivový olej
    • šťáva z 1/2 citronu
    • sůl a pepř
    • strouhaný parmazán a čerstvá bazalka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na klínky, cukety na půlkolečka, rajčata na poloviny, česnek na plátky. Lilky v cedníku dobře osušte papírovou utěrkou.

RADA: Nejčastější chyby při vaření těstovin: Děláte je taky?

2
Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte podle návodu na obalu. Ve větší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, zprudka opečte lilky, asi 3 minuty, přidejte cukety a cibuli, restujte další 3 minuty, nakonec přidejte česnek a rajčata. Vše osolte, opepřete a zalijte citronovou šťávou. Těstoviny slijte a vsypte do pánve k zelenině. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily zeleninou. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a s čerstvou bazalkou. Každou porci ještě zakápněte olivovým olejem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Cibule Cuketa Lilek Olivový olej Šťáva Strouhaný parmazán Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

164
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
147
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát se semínky
Letní salát se semínky
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní zeleninový salát a bylinkami
Letní zeleninový salát a bylinkami
Levandule Azurová
Levandule Azurová
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact