Dělala jsem s malinami, je to opravdu delikatesa.
Je to výborný, nepečený dort. Dělám ho už spoustu let. Recept je velice známý, proto se divím, že je jenom 1x hodnocen. Někdy v televizi - Prima vařečce, cukrářka piškoty zamíchala do krému (vyšlehané šlehačky, zakysané smetany...). Piškoty se lépe obalí krémem, rychleji změknou a natáhnou úžasnou chuť krému. Piškoty zamíchané v krému, pak postupně klademe do dortové formy a překládáme libovolným ovocem. V zimě dávám ananasový kompot, nakrájený na drobné kousky. Na několik hodin strčím do lednice a pak na ZTUHLÝ KRÉM naliji červenou dortovou želatinu od dr. Oetkera - tuhne velice rychle. Recept si zaslouží 1.
Spravila som túto tortu v sobotu k manželovým narodeninám a bola veľmi dobrá. Dala som tri smotany /nie Cremefine/ a jednu šľahačku /Cremefine/. Rum som dala ako pani Ivana. Dala som dva balíčky dets. piškót, ale mohla som aj tri. Každému moc chutnal. dávam za 1. Klára
Jano, dort se z formy nevyklápí. Já používám tu rozvírací formu. Při vrstvení drží hmotu pohromadě, po ztuhnutí a před servírováním, se forma rozevře.
chci se zeptat a dost s formy vyklopím?To se mi nezdá proč bych potom zdobila želatinou nahoře.Díky za odpověd
recept jsem vyzkoušela,moc nám chutnal
Recept znám, patří k favoritům naší kuchyně. Rum však přidávám do smetany (5 lžic). Protože, když se budou piškoty máčet v rumu, tak nasají podstatně víc než 5 lžic, to v tom horku by byla celá rodina namol. Dort dám do ledničky a jíme ho až druhý den. to jsou piškoty krásně nasáklé všemi chutěmi i bez namáčení.
Já dávám 3 zakysané smetany a jednu šlehačku,piškoty nenamáčím změknou i tak.Tento dort mám vyzkoušený dělám ho už dlouho,s čerstvými jahodami je nejlepší.Formu lze též vymazat máslem a vysypat kokosem.