zakysaná smetana
Cremefine - je nejlepší, protože je hodně hustá
moučkový cukr
dětské piškoty
ovoce
nejlepší je ale ovoce barevně výrazné jako jahody, ostružiny, borůvky (mohou být i třešně, broskve,
Postup přípravy receptu
1
Šlehačku ušleháme dopevna, smícháme se dvěma zakysanými smetanami a moučkovým cukrem podle chuti. Kulatou formu (používám tu na pečení dortu) vyložíme potravinářskou fólií a celé dno poklademe piškoty namočenými v rumu, na ně natřeme vrstvu smetany se šlehačkou a poklademe ovocem. Ovoce jako jahody, broskve, kiwi krájíme na plátky. Dáme druhou vrstvu piškotů máčených v rumu, krém a poslední vrstvu ovoce, které úhledně poskládáme a zalijeme želatinou, připravenou podle návodu na obalu. Dáme vychladit min. na 3 hodiny. Podáváme zdobené ovocem a mátou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka K.
|3. 7. 2008 17:52
Dělala jsem s malinami, je to opravdu delikatesa.
Danka Snášelová
|16. 6. 2008 20:30
Je to výborný, nepečený dort. Dělám ho už spoustu let. Recept je velice známý, proto se divím, že je jenom 1x hodnocen. Někdy v televizi - Prima vařečce, cukrářka piškoty zamíchala do krému (vyšlehané šlehačky, zakysané smetany...). Piškoty se lépe obalí krémem, rychleji změknou a natáhnou úžasnou chuť krému. Piškoty zamíchané v krému, pak postupně klademe do dortové formy a překládáme libovolným ovocem. V zimě dávám ananasový kompot, nakrájený na drobné kousky. Na několik hodin strčím do lednice a pak na ZTUHLÝ KRÉM naliji červenou dortovou želatinu od dr. Oetkera - tuhne velice rychle. Recept si zaslouží 1.
Klára Keselyova
|16. 6. 2008 16:06
Spravila som túto tortu v sobotu k manželovým narodeninám a bola veľmi dobrá. Dala som tri smotany /nie Cremefine/ a jednu šľahačku /Cremefine/. Rum som dala ako pani Ivana. Dala som dva balíčky dets. piškót, ale mohla som aj tri. Každému moc chutnal. dávam za 1. Klára
Gábina H
|12. 6. 2008 09:33
Jano, dort se z formy nevyklápí. Já používám tu rozvírací formu. Při vrstvení drží hmotu pohromadě, po ztuhnutí a před servírováním, se forma rozevře.
Jana Tichá
|11. 6. 2008 20:34
chci se zeptat a dost s formy vyklopím?To se mi nezdá proč bych potom zdobila želatinou nahoře.Díky za odpověd
Anonym
|26. 6. 2006 23:18
recept jsem vyzkoušela,moc nám chutnal
Ivana Přikrylová
|26. 6. 2006 15:06
Recept znám, patří k favoritům naší kuchyně. Rum však přidávám do smetany (5 lžic). Protože, když se budou piškoty máčet v rumu, tak nasají podstatně víc než 5 lžic, to v tom horku by byla celá rodina namol. Dort dám do ledničky a jíme ho až druhý den. to jsou piškoty krásně nasáklé všemi chutěmi i bez namáčení.
Soňa Nejedlá
|26. 6. 2006 11:29
Já dávám 3 zakysané smetany a jednu šlehačku,piškoty nenamáčím změknou i tak.Tento dort mám vyzkoušený dělám ho už dlouho,s čerstvými jahodami je nejlepší.Formu lze též vymazat máslem a vysypat kokosem.