Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně promícháme, aby byl obalený každý kousek, a necháme přikryté marinovat alespoň po dobu přípravy zbytku, ale klidně i déle.
2
Připravíme si zálivku na těstoviny - omyjeme si pažitku, nakrájíme ji na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Konzistence by měla být spíše tužší než tekoucí (horké těstoviny ji rozpustí). Dáme také přikryté chladit do lednice.
3
Připravíme si salát - jednotlivé složky krájíme dle chuti, dáváme do společné misky:
4
Salát little gem rozebereme, omyjeme a jednotlivé lístky nakrájíme na čtvrtiny, cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na poloviny. Z oliv slijeme lák a krájíme je na poloviny.
5
Necháme salát v misce a připravíme si základní zálivku na salát: Všechny ingredience v misce smícháme důkladně dohromady. Zálivku nalijeme do misky se salátem a důkladně promícháme, aby každý kousek byl obalený.
6
Uvaříme těstoviny - al dente dle návodu na obalu.
7
Mezitím na talíře nandáme salát. Zároveň mezitím, co se těstoviny vaří, rozpálíme pánev s olejem a zprudka na něm osmahneme maso (maso dáváme cca 1-2 minuty před dovařením těstovin).
8
Zcezené těstoviny důkladně promícháme s jejich zálivkou. Těstoviny rozdělíme na talíře s již nandaným salátem. V tu dobu je již zcela hotové maso, proto na talíře rozdělíme i maso.
9
Takto nandaný salát je ještě možné posypat sýrem (prosím, ne eidam!, nějaký opravdu kvalitnější, nejlépe drobně posypat nastrouhaným parmezánem či přidat pár jeho hoblinek) a podáváme s pečivem dle chuti.
10
Pozn.: Těstoviny je samozřejmě možné začít vařit již v době krájení salátu a po jeho dokrájení tak rovnou servírovat, pro začínající ale doporučuji si vše nejprve připravit a teprve poté dát vařit vodu, ať mají na vše klid (než voda začne vařit, alespoň stihnete umýt nádobí).
11
Celou přípravu je samozřejmě možné upravit i do bezlepkové (vhodný výběr surovin) či vegetariánské (místo masa doporučuji takto připravit např. červenou řepu) podoby.