• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
Napište svůj komentář k receptu

Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě

autor: lucky007
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • salát
    • 200
      g černé olivy kvalitní vypeckované
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks salát little gem
  • zálivka na salát
    • 6
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      špetka sůl
  • maso
    • 500
      g kuřecí prsa
  • marináda na maso
    • 100
      ml řepkový olej nebo jakýkoliv jiný
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce provensálské koření cca 1 vrchovatá lžíce
  • těstoviny
    • 300
      g penne nebo jiné vhodné kvalitní! těstoviny
  • zálivka na těstoviny
    • 500
      g bílý jogurt selský/řeckého typu - spíše tužší
    • 3
      hrst pažitka
    • 1
      špetka sůl
  • příloha
    • 5
      ks celozrnné pečivo

Postup přípravy receptu

1
Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně promícháme, aby byl obalený každý kousek, a necháme přikryté marinovat alespoň po dobu přípravy zbytku, ale klidně i déle.
2
Připravíme si zálivku na těstoviny - omyjeme si pažitku, nakrájíme ji na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Konzistence by měla být spíše tužší než tekoucí (horké těstoviny ji rozpustí). Dáme také přikryté chladit do lednice.
3
Připravíme si salát - jednotlivé složky krájíme dle chuti, dáváme do společné misky:
4
Salát little gem rozebereme, omyjeme a jednotlivé lístky nakrájíme na čtvrtiny, cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na poloviny. Z oliv slijeme lák a krájíme je na poloviny.
5
Necháme salát v misce a připravíme si základní zálivku na salát: Všechny ingredience v misce smícháme důkladně dohromady. Zálivku nalijeme do misky se salátem a důkladně promícháme, aby každý kousek byl obalený.
6
Uvaříme těstoviny - al dente dle návodu na obalu.
7
Mezitím na talíře nandáme salát. Zároveň mezitím, co se těstoviny vaří, rozpálíme pánev s olejem a zprudka na něm osmahneme maso (maso dáváme cca 1-2 minuty před dovařením těstovin).
8
Zcezené těstoviny důkladně promícháme s jejich zálivkou. Těstoviny rozdělíme na talíře s již nandaným salátem. V tu dobu je již zcela hotové maso, proto na talíře rozdělíme i maso.
9
Takto nandaný salát je ještě možné posypat sýrem (prosím, ne eidam!, nějaký opravdu kvalitnější, nejlépe drobně posypat nastrouhaným parmezánem či přidat pár jeho hoblinek) a podáváme s pečivem dle chuti.
10
Pozn.: Těstoviny je samozřejmě možné začít vařit již v době krájení salátu a po jeho dokrájení tak rovnou servírovat, pro začínající ale doporučuji si vše nejprve připravit a teprve poté dát vařit vodu, ať mají na vše klid (než voda začne vařit, alespoň stihnete umýt nádobí).
11
Celou přípravu je samozřejmě možné upravit i do bezlepkové (vhodný výběr surovin) či vegetariánské (místo masa doporučuji takto připravit např. červenou řepu) podoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapusta s uzeným masem a těstovinami

Kapusta s uzeným masem a těstovinami

Těstovinový salát s kuřecím masem

Těstovinový salát s kuřecím masem

Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou

Těstovinový salát s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Z těstovin Ze zeleniny Salát Zelenina Dietní Drůbeží Pro děti Bezmasá jídla Saláty Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Oběd Večeře Grilování Syrové Vaření Dietní Děti Vegetariáni Bez lepku Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bílý jogurt Celozrnné pečivo Černé olivy Cherry rajčátka Cukr Dijonská hořčice Extra panenský olivový olej Kuřecí prsa Med Pažitka Penne Provensálské koření Řepkový olej Salát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Frittata

Frittata

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

67
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
49
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
32
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
30
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact