• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Letní rybí polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chodíte o prázdninách rádi na ryby? Pak je pro vás tato letní rybí polévka jako stvořená. Snadno do ní zužitkujete hlavy i všechny odřezky po filetování, a navíc si skvěle pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g ryby odřezky (kapr, pstruh, candát)
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stonek řapíkatý celer
    • 2
      ks filety ze pstruha nebo sivena
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžička paprika sladká
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná krájená
    • sůl a pepř
    • 1
      hrst petrželka nasekaná a kváskový chléb k podávání

Postup přípravy receptu

1
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého celeru, zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 45 minut. Na posledních 10 minut přidejte do vývaru filety. Poté vývar slijte přes hustý cedník, zeleninu i zbytky ryb vyhoďte, už svou roli splnily, z filetů oberte kousky masa, odstraňte kůži a kosti.
2
Než se uvaří vývar, pokrájejte zbylou zeleninu: cibuli a česnek nadrobno, řapíkatý celer na plátky, papriky na nudličky. Ve větším hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, orestujte cibuli, asi 3 minuty. Přidejte řapíkatý celer, po dvou minutách papriky a česnek. Restujte další dvě minuty, přisypte sladkou papriku, minutu ji restujte, jen aby se rozvoněla, a vlijte rajčata. Vše zalijte asi 0,75 l vývaru, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 15 minut.

RADA: Krájení cibule

3
Do polévky dejte kousky rybího masa a dochuťte ji solí a pepřem. Nalijte do misek, přidejte nasekanou petrželku a podávejte s kváskovým chlebem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá rybí polévka

Jednoduchá rybí polévka

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Filety Mrkev Paprika Paprika - bílá Petržel Petrželka Rajčata Rajčata oloupaná Řapíkatý celer Ryby Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

82
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
73
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
60
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
36
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Bramborové šišky se…
35
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

Michal David 25 let po ztrátě dcery: Co mu pomohlo po smrti Míši (†9)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Letní linecký koláč
Letní linecký koláč
Letní mls
Letní mls
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact