Chodíte o prázdninách rádi na ryby? Pak je pro vás tato letní rybí polévka jako stvořená. Snadno do ní zužitkujete hlavy i všechny odřezky po filetování, a navíc si skvěle pochutnáte.
hrst
petrželka
nasekaná a kváskový chléb k podávání
Postup přípravy receptu
1
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého celeru, zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 45 minut. Na posledních 10 minut přidejte do vývaru filety. Poté vývar slijte přes hustý cedník, zeleninu i zbytky ryb vyhoďte, už svou roli splnily, z filetů oberte kousky masa, odstraňte kůži a kosti.
2
Než se uvaří vývar, pokrájejte zbylou zeleninu: cibuli a česnek nadrobno, řapíkatý celer na plátky, papriky na nudličky. Ve větším hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, orestujte cibuli, asi 3 minuty.
Přidejte řapíkatý celer, po dvou minutách papriky a česnek. Restujte další dvě minuty, přisypte sladkou papriku, minutu ji restujte, jen aby se rozvoněla, a vlijte rajčata. Vše zalijte asi 0,75 l vývaru, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 15 minut.