• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Letní rybí polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chodíte o prázdninách rádi na ryby? Pak je pro vás tato letní rybí polévka jako stvořená. Snadno do ní zužitkujete hlavy i všechny odřezky po filetování, a navíc si skvěle pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g ryby odřezky (kapr, pstruh, candát)
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stonek řapíkatý celer
    • 2
      ks filety ze pstruha nebo sivena
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžička paprika sladká
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná krájená
    • sůl a pepř
    • 1
      hrst petrželka nasekaná a kváskový chléb k podávání

Postup přípravy receptu

1
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého celeru, zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 45 minut. Na posledních 10 minut přidejte do vývaru filety. Poté vývar slijte přes hustý cedník, zeleninu i zbytky ryb vyhoďte, už svou roli splnily, z filetů oberte kousky masa, odstraňte kůži a kosti.
2
Než se uvaří vývar, pokrájejte zbylou zeleninu: cibuli a česnek nadrobno, řapíkatý celer na plátky, papriky na nudličky. Ve větším hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, orestujte cibuli, asi 3 minuty. Přidejte řapíkatý celer, po dvou minutách papriky a česnek. Restujte další dvě minuty, přisypte sladkou papriku, minutu ji restujte, jen aby se rozvoněla, a vlijte rajčata. Vše zalijte asi 0,75 l vývaru, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 15 minut.

RADA: Krájení cibule

3
Do polévky dejte kousky rybího masa a dochuťte ji solí a pepřem. Nalijte do misek, přidejte nasekanou petrželku a podávejte s kváskovým chlebem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá rybí polévka

Jednoduchá rybí polévka

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Filety Mrkev Paprika Paprika - bílá Petržel Petrželka Rajčata Rajčata oloupaná Řapíkatý celer Ryby Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
31
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Míša řezy
Míša řezy
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Letní linecký koláč
Letní linecký koláč
Letní mls
Letní mls
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní pokušení: Malinové muffiny
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s kaki a mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s mozzarellou
Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
  • Recepty.cz
  • Letní rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact