Dno dortové formy vyložíme kulatými piškoty, snažíme se je klást hustě a pokud se nám nevejdou, tak je rozpůlíme (vypouklými bříšky nahoru). Do každého otevřeného kelímku s kysanou smetanou dáme 1 kávovou lžičku moučkového cukru a pár kapek rumové tresti. 2 kelímky husté smetany vylejeme na dno zakryté piškoty a stěrkou jemně rozetřeme de stejné výšky.
2
<BR>Uděláme další patro z piškotů a opět nalejeme 2 kelímky na druhé patro a rozetřeme. Následuje 3. patro a navíc piškoty urovnáme i po obvodu dortové formy, urovnáme je hezky za sebou, aby nám udělaly kulaté obloučky pěkný lem tzv. zádíčka (vypouklá bříška se tak dotýkají obvodu dortové formy).
3
<BR>Poslední kelímek rozetřeme na poslední piškoty jen v tenké vrstvě. Dáme do ledničky a zhruba po 6 hodin, kdy se kysaná smetana "vcucne" do piškotů. Nazdobíme ovocem a zalejeme 500 ml (mám vyzkoušeno toto je optimum) čirou želatinou. Dáme do ledničky a druhý den můžeme konzumovat.
4
<BR>V letních měsících je to úžasné sladké povzbuzení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|14. 2. 2010 16:35
V textu je "nazdobíme ovocem".... i když tento typ moučníku by toho ovoce určitě snesl více, než jen jako dekoraci nahoře.......
Riana Křemenová
|14. 2. 2010 15:41
Možná se mi to zdá, nicméně v postupu mi nějak schází to ovoce..?
Pavla II
|25. 1. 2007 11:51
Dělam něco podobného. Na piškoty dám jen jeden kelímek zakysane smetany a na to dám třeba jahody, pak piškoty , další kelímek smetany a borůvky..... Po vychlazení je opravdu velmi osvěžující.