Na oleji osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme rozebraný, na menší kousky pokrájený květák (syrový), osolíme, okořeníme a asi po 1 - 2 minutách podlijeme asi 1 dl vody. Mírně podusíme, přidáme na kousky pokrájený baklažán a dále dusíme doměka.
2
Když je hodně šťávy, mírně vydusíme a přidáme rozšlehaná vejce. Minutku dvě ještě mícháme, dokud se vejce nesrazí a odstavíme. Podávame teplé s brambory a zeleninovým salátem, s bagetou anebo s čerstvým pečivem, ale i studené jako výbornou pomazánku.
Celkem jedlé, zatepla na krajíci chleba trochu připomíná houbovou smaženici.
Klára Keselyova
|9. 9. 2009 19:40
Som rada, že to u Vás chutnalo. Ja to mám radšej za studena, ako teplé.Jirko, prajem skoré uzdravenie.
recepty 73
|9. 9. 2009 17:02
Nenapadlo by mě použít mozeček jako pomazánku.Vyzkoušel jsem na chlebu i na bagetě,nazdobil zeleninou,vážně to není marné.Tak jsem zase o něco chytřejší...,dík .Jiří