balíček
želatina
průhledná - já používám Dr. Oetkera
100
ks
maliny
samozřejmě můžou být i ostružiny, jahody
Postup přípravy receptu
1
V kulaté formě upečeme svůj oblíbený piškot. Necháme vychladnout. Mezitím připravíme krém. Vodu smícháme s citronovou šťávou, a namočíme do ní želatinu, kterou necháme nabobtnat. Po nabobtnání rozpustíme želatinu ve vodní lázni. Zakysanou smetanu, vanilkový a moučkový cukr dobře promícháme a vmícháme ušlehanou smetanu, maliny a rozpuštěnou želatinu. Krém natřeme na vychlazený piškot, povrch uhladíme a dáme na 3 hodiny do ledničky vychladnout.
2
Po vychlazení rozložíme na krém maliny. Podle návodu si připravíme červené dortové želé a nalijeme na maliny. Dáme opět ztuhnout. Je lepší piškot po upečení z formy vůbec nevyndavat, ve formě na něj nanést krém, maliny i želé, a až teprve po tom, co je celý dort vychlazený formu sundáme. Forma nám pěkně drží tvar celého dortu.