Kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka krátce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji dorůžova. Potom je v pánvi podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za průběžného obracení dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, necháme okapat od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1-1,5 cm. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky stejných rozměrů. Do vychlazené zakysané smetany vmícháme 1 lžíci kari koření, 1 vrchovatou lžičku sušeného česneku, 1/2 lžičky lžičky chilli koření a podle chuti sůl, případně pepř. Doporučuji dát koření i více a udělat zálivku opravdu ostrou, protože další ingredience ji zjemní a ostrou chuť vyváží. Do vychladlé rýže vmícháme rovněž zcela vychladlé kostičky kuřecího masa a jablek, zalijeme zálivkou ze smetany, důkladně promícháme, případně dochutíme kořením a dáme před podáváním do chladničky.
2
Na grilu opečeme na plátky nakrájenou zeleninu, osolenou a potřenou olivovým olejem, promíchaným se sušeným česnekem, ev. kořeněnou již hotovou speciální směsí na zeleninu a rýžový salát jí obložíme. Pokud si pánové přejí ještě další maso, doporučuji je připravit pouze na přírodní způsob - sůl, vícebarevný mletý pepř, česnek, aby se nepřebíjela výrazná a typická chuť salátu.
3
Sloučení studeného rýžového salátu a horké zeleniny či steaků je v horklém létě opravdu osvěžující. Můj manžel, který indická či čínská jídla sní, ale jak říká "řízek je řízek" :-), tento salát snědl během neuvěřitelných rekordních 5 minut. Tak ať vám chutná také.