Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience, pokrájené na hrubo. Sůl a pepř přidáme, až když jsou fazole poloměkké a vše dovaříme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen tak, aby se nic nepřipálilo. Zelenina pustí štávu, a rajčata s mrkví vše zahustí.
2
Kdo touží po masíčku, není špatné přidat na kousky pokrájenou anglickou slaninu.
3
Podáváme s chlebem nebo bagetou, může být s karbenátky. Dobré i po studenu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gabriela Svacinova
|26. 7. 2005 17:16
Fazole delam jako hlavni chod, takze vodu pridavat jen tak, aby z toho prave polivka nebyla. Kysele moc taky nejsou neb davam hodne mrkve a ta svou sladkosti kyselost rajcata srazi. Carstve bylinky jsou dobre, petrzel, libecek... Kazdy dle svych chuti. autorka
Airan Novakova
|26. 7. 2005 13:27
Je to vynikajici polivka , originalni nazev zni "bob manastirska corba". Paprika muze byt i zelena:-))) Na 1/2kf fazole postaci 2-3 rajcatka, pri tady udavanem mnozstvi by byla dost kysela:-)) Jako koreni se pouziva jeste saturejka nebo dobromisl a taky zelena petrzelka.