Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Brambory, rajčata, okurku nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Majonézu ochutíme dle chuti cukrem, octem, pepřem a solí. Smícháme nakrájené brambory, okurky, cibuli, vmícháme ochucenou majonézu a na konec lehce vmícháme rajčata. Posypeme na drobno nasekanou petrželkou a necháme chvíli proležet v ledničce. Nechávám tak 1/2 hodiny, při delším stání okurky a rajčata pustí moc vody.
2
Podáváme v létě místo klasického bramborového salátu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marketa
|19. 7. 2007 02:31
Ja davam odtucnenou kysanou smetanu. Zkuste to, chutna to super a nemusite uz kyselit octem.
Anonym
|18. 7. 2007 22:11
Majonézu bych minimálně v létě vynechala komplet (dá se nahradit jogurtem, nebo bych prostě použila panenský olivový olej), cukr mi taky přijde nadbytečný. S přidáním pěkně šťavnaté papriky souhlasím.
Di
|17. 7. 2007 15:18
Může být i paprika. Majonézu bych v létě určitě vylehčila jogurtem.