Netradiční verze bramborové polévky s čerstvými rajčaty, mrkví, zelenými fazolkami a řapíkatým celerem, se hodí třeba jako lehká večeře v parných letních dnech.
Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zpěnit v hrnci na dvou lžících oleje. Přidejte řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky a mrkev pokrájenou na kolečka. Restujte asi 5 minut.
Vlijte rajčata a vývar, přidejte brambory, polovinu libečku a přiveďte k varu. Přiklopte a vařte, dokud brambory nebudou takřka hotové, poté přidejte pokrájené fazolky a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku dochuťte solí, pepřem a jednotlivé porce pak posypte nasekaným zbylým libečkem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)