g
ovoce
(borůvky, maliny, ostružiny, červený a bílý rybíz)
50
g
sněhové pusinky
Postup přípravy receptu
1
Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, přidáme máslo, necháme rozpustit a vše pak dobře promícháme s najemno nastrouhanými piškoty. Směs pomocí lžíce natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
Tvaroh smícháme se žloutky, sýrem, vanilkovým a krupicovým cukrem a pudinkovým práškem. Potom lehce vmícháme citronovou šťávu. Bílky vyšleháme na pevný sníh, po částech jej zapracujeme do žloutkové směsi a nakonec vmícháme omyté, osušené borůvky.
Hotovou náplň rozetřeme na korpus ve formě. Povrch uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C přibližně 50 minut.
4
Po upečení necháme dezert ve formě zcela vychladnout. Pak dort vyndáme a necháme asi 6 hodin odležet v lednici. Na konec povrch ozdobíme ovocem a sněhovými pusinkami.